Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростомер и километраж

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростомер и километраж

Получих на моята Алфа 146 1.3 боскер ,производство 1996г. блокаж на скоростомера и километропоказател,километража,както ние му викаме.От зимата взе да шикалкави - ту показва ,ту шари по скалата, а от вчера замръзна на 125 км/час.Като включа контактния ключ за пускане на двигателя, моментално забива на 125 и брояча се завърта бясно.Просто един километър го взема за няколко секунди.Нямам никакво мое обяснение на този феномен.Иначе колата се движи без никакви други признаци на откази и оборотомера показва правилно оборотите,та го ползвам като дублиращ прибор.Моля някой колега , ако е имал такъв проблем да ми помогне.Един "специалист" по електро оборудване на автомобили ми каза,че проблема бил в прибора на таблото и трябвало да се сваля и прочие....Благодаря предварително за помощта,която съм сигурен,че ще получа. Честит Велик Ден на всички Алфисти в Родината!
    12
    Възможна механична причина
    50.00%
    6
    Проблем в компютъра
    16.67%
    2
    Проблем в сензора
    33.33%
    4

Клега не съм много запознат но след като се връща на нула при изгасен двигател механичния проблем отпада.Датчика за километржа трябва да е на скоростите,откаяаш го и виждаш дали ще отиде на 125.Дуг вариант е нещо по таблото.На един познат му беше заминал един стабилизатор на напражение и правеше такива роботи.Само че,тои беше с ауди при алфите не знам как е
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Благодаря Недко!Лани свалях за ремонт двигателя и всички сензори бяха включени, а и километража си работеше.Чакам и други мнения.

Comment

Working...
      X